Mainos
Mainos

Lemmikkieläimille omat EU-passit

EU:n komissiossa on hyväksytty lemmikeille tarkoitetut passit. Eläinpassit tulevat voimaan ensi vuoden heinäkuussa.

EU:n komissio on tänään hyväksynyt lemmikkieläimille tarkoitetut passit. Eläinpassit astuvat voimaan ensi vuoden heinäkuussa, ja ne oikeuttavat haltijoitaan matkustamaan vapaasti kaikkialla EU-maissa lukuunottamatta Ruotsia, Britanniaa ja Irlantia. Kaikkien maiden passeista tulee samannäköisiä sinikantisia asiakirjoja.

Suomalaisen eläinpassin kannessa lukee Euroopan unioni, Suomi Finland ja Lemmikkieläimen todistus. Sisällä on tiedot omistajasta, eläimen tunnistetiedot ja kuvaus, valokuva eläimestä sekä tiedot rokotuksista.

Passin tarkoituksena on nimenomaan todistaa, että koiralla tai kissalla on voimassa oleva raivotautirokotus. Se sisältää myös tietoja eräistä muista rokotuksista.

EU:n terveysasioista vastaavan komissaarin David Byrnen mukaan eläinpassi on tärkeä askel ihmisten ja heidän lemmikkieläintensä vapaalle liikkuvuudelle EU-maissa.

Ruotsi, Britannia ja Irlanti eivät ole mukana järjestelmässä, koska niillä on omia lisävaatimuksiaan lemmikkieläinten tarkastuksille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme