Mainos
Mainos

Lemmikkien kanssa matkustus EU:ssa hankaloituu - eläinlääkärille ennen Suomeen paluuta

Koirien ja kissojen kanssa matkustaminen muihin EU-maihin on vaikeutunut. Ennen paluuta Suomeen lemmikki on vietävä eläinlääkärille matkakohteessa ekinokokkilääkitystä varten.

Määräys koskee kaikkia EU-maita lukuun ottamatta Ruotsia, Britanniaa, Irlantia ja Maltaa.

Eläinlääkintäylitarkastaja Seppo Kuosmanen Maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo, että enää ei riitä se, että tuttu eläinlääkäri antaa ekinokokki-lääkityksen koiralle tai kissalle Suomessa ennen matkalle lähtöä.

- Se ei ole ennalta ehkäisevä lääkitys, vaan lääke pitää antaa sen jälkeen, kun mahdollinen altistuminen on tapahtunut, Kuosmanen selventää.

Lääkitys on voimassa 30 päivää ja sinä aikana voi käydä ulkomailla useammankin kerran, ilman uutta eläinlääkärireissua. Ruotsissa lääkitys on voimassa vain 10 vuorokautta.

Suomen Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Helena Sunin mielestä käytäntö hankaloittaa koirien kanssa matkustavia.

Katso Anne Sjöholmin juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot