Mainos
Mainos

Lenita Airisto tasa-arvokiintiöistä: Kapitaali on korvien, ei jalkojen välissä

Tasa-arvoasioista vastaava kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki (vas) esitti tänään sukupuolikiintiöitä pörssiyhtiöiden hallituksiin. Arhinmäki esitti näkemyksensä Naisten asema poliittisessa päätöksenteossa -seminaarissa. Lisäksi valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) on aiemmin ilmoittanut kannattavansa kiintiöitä tarvittaessa.

Liike-elämän vaikuttaja, kulttuurihahmo Lenita Airisto ei kannata kiintiöitä.

– Kun kyseessä ovat pörssiyhtiöt, kyseessä on kapitaali. Pääoma on, kuten tiedämme, korvien, ei jalkojen välissä.

– Suunnitelmatalous kuoli Neuvostoliiton mukana. Nyt yritysten elinkaari määräytyy markkinatalouden laeilla, ei populismilla.

Poliittisessa päätöksenteossa Airisto kuitenkin kannattaa sukupuolikiintiöitä.

– Kiintiöt ovat hyvät nimenomaan poliittisessa päätöksenteossa, joten Arhinmäen tulisi iskeä kyntensä ay-liikkeeseen ja niiden pomokiintiöihin. Siellä naisia ei juuri ole, vaikka kiihkeästi tarvitaan.

– Suosittelen nuorelle miehelle Arhinmäelle konsultointia puolueen seniorin Esko Seppäsen kanssa. Kuten tiedämme, hän on todellinen pörssihai.

Esko Seppänen osti aikoinaan muutaman osakkeen eri pörssiyhtiöistä ja kävi yhtiökokouksissa kysymässä vaikeita ja kiusallisia kysymyksiä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot