Mainos
Mainos

Lennonjohtajat kantelivat oikeuskanslerille

Suomen lennonjohtajien yhdistys on jättänyt oikeuskanslerille kantelun, jossa se ilmaisee huolensa lennonjohdon turvallisuudesta lennonjohtajien lakon aikana.

-Yhdistys on huolissaan tavasta, jolla Ilmailulaitos pyrkii kiertämään voimassa olevia kansainvälisiä ja kansallisia säädöksiä määräämällä töihin henkilöitä, jotka eivät ole vuosiin jos koskaan tehneet lennonjohtotyötä Helsinki-Vantaan lennonjohdossa.

Yhdistys mainitsee kantelussa, että Helsinki-Vantaan lennonjohdossa työskentelee vain kuusi lennonjohtajaa ja heistä kolmen oikeutus tehdä lakonalaista työtä on vähintäänkin kyseenalainen.

Yhdistys asettaa kyseenalaiseksi muidenkin lennonjohtotyötä tekevien osaamisen lähilennonjohdossa.
-Lennon kannalta kriittisimpiä hetkiä - nousua ja laskua - valvoo siis joukko henkilöitä, joiden tietotaito ei ehkä ole ihan ajan tasalla, kantelussa todetaan.

Kantelun päätteeksi yhdistys arvioi myös lentoturvallisuuden hallintoa.
-Samaista joukkoa (lennonjohtotyötä tekeviä) valvoo lennonjohtotyön ohessa "itsenäinen" Ilmailulaitoksen alainen Lentoturvallisuushallinto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme