Mainos
Mainos

Lennonjohtajien työkiistan sovintoesitys hylättiin

Lennonjohtajat ja työnantajapuoli ovat hylänneet valtakunnansovittelija Esa Lonkan sovintoesityksen työsopimuskiistassa.

Kiistassa sorvattiin sopua Lonkan johdolla aamupäivästä alkaen. Sovintoesitykseen asti päästiin alkuillasta, mutta sekä Palvelualojen työnantajat PALTA että Suomen Lennonjohtajien Yhdistys SLJY hylkäsivät esityksen.

Sovittelun jatkosta ei ole päätetty.

– En ole kutsunut osapuolia vielä mihinkään uuteen sovitteluun. Minun täytyy vähän aikaa miettiä, mitä tässä tehdään. Tällä viikolla voi tapahtua jotain, mutta tiistaina ei ainakaan mitään, Lonka sanoi.

Osapuolet ovat sopineet, etteivät ne avaa neuvottelujen yksityiskohtia.

– Sen verran voin sanoa, että riita on suunnilleen saman kokoinen kuin ennen sovittelua. Samat asiat hiertävät. Ei tullut sellaista kokonaisuutta, joka olisi kelvannut puolin taikka toisin, PALTAn varatoimitusjohtaja Harri Hietala sanoi.

Hietala ei ole vielä varma, onko sopuun tällä viikolla eväitä.

Pistelakkoja ensi viikosta alkaen

Mikäli neuvotteluissa ei edetä, lennonjohtajat ovat uhanneet aloittaa viikon päästä tiistaina pistelakkojen sarjan 25:llä Finavian ylläpitämällä lentoasemalla. Kahden tunnin mittaiset lakot ajoitettaisiin Helsinki-Vantaan lentokentän ja Suomen ylilentojen ruuhka-aikoihin.

SLJY määräsi aiemmin jäsenensä ylityökieltoon sopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi. Lennonjohtajien edellinen työehtosopimus päättyi jo helmikuussa. Uutta on yritetty saada aikaan tammikuusta lähtien.

Finavian mukaan lennonjohto yritetään hoitaa esimiesvoimin, mutta viivästymiset ensi viikon lennoissa ovat mahdollisia, jos lakko alkaa.

– Esimiesvoimin saamme suhteellisen hyvin lentoja hoidettua, mutta toki viiveitä ja myöhästymisiä tulee olemaan. Lentojen peruutuksia ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole odotettavissa, Finavian tiedottaja Marika Nöjd kertoo.

Lennonjohtajat ovat ilmoittaneet toteuttavansa pistelakot ensi viikon tiistaina ja torstaina sekä seuraavan viikon keskiviikona ja perjantaina. Mikäli työkiistaan ei saada ratkaisua, pistelakot jatkuvat elokuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme