Mainos
Mainos

Lennonopettaja ja oppilas menehtyivät Hausjärvellä

Yökoulutuslennolla ollut pienkone syöksyi maahan ja murskaantui Hausjärven Haminankylässä eilisiltana.

Hausjärven pienkoneturma

Hausjärven onnettomuuskonetta etsittiin koko illan ja aamuyön, ja se löytyi vasta varhain aamulla kello neljän aikaan. Turmassa menehtyivät Malmin lentokoulun 41-vuotias lennonopettaja ja mittarilentoa harjoitellut 35-vuotias oppilas, molemmat helsinkiläisiä. Viranomaiset eivät antaneet heidän nimiään julkisuuteen tänään. Kone oli onnettomuuden tapahtuessa matkalla Helsingin Malmilta Tampereen Pirkkalaan.

Pienkone lähti Malmilta kohti Pirkkalaa illalla kello 19:n aikaan, ja sen oli määrä laskeutua määränpäähän noin tunnin ja kahdenkymmenen minuutin lennon jälkeen. Viimeinen tutkahavainto koneesta saatiin puoli tuntia lähdön jälkeen. Etsinnät aloitettiin heti sen jälkeen, kun pienkone ei ollut laskeutunut annetussa aikataulussa Pirkkalan kentälle.

Illan ja yön pimeydessä Cessna 152 -pienkonetta etsi ilmoitetulta lentoreitiltä kaksi helikopteria, toinen Rajavartiolaitoksen ja toinen Tikkakosken etsintäkopteri. Runsaan kuuden tunnin etsinnän jälkeen kone löytyi Hausjärven Haminankylästä syöksyneenä maahan keskellä metsää olevalle suolle. Kone oli pahoin murskautunut ja osittain palanut. Molemmat koneessa olleet lentäjät olivat menehtyneet.

Onnettomuustutkintakeskus sai ilmoituksen koneen löytymisestä aamuyöllä kello 4. Putoamisalue eristettiin ja onnettomuuden tutkinta alkoi jatkuen koko päivän. Tänään on keskitytty onnettomuuspaikan tutkintaan. Sen esitietojen mukaan onnettomuuskone oli syöksynyt jyrkässä kulmassa ja kovalla nopeudella maahan. Maahansyöksyn arvioitiin tapahtuneen eilen kello 20.

Onnettomuustutkinta jatkuu huomenna. Cessna 152 on kaksipaikkainen, ylätasoinen yleisilmailukone. Sen oli määrä lentää Malmilta Hämeenlinnan kautta Tampereelle. Lennolla koulutettiin ohjaajaa yölentokelpoisuuteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme