Mainos
Mainos

Lennot myöhästelevät, atk-vika korjattu

Vaikka vika on saatu korjattua myöhästymisiä saattaa vielä tulla iltaan asti.

Helsinki-Vantaan lentokentän toimintaa on tänään häirinnyt lentoyhtiö SAS:n lähtöselvityspalvelun tietojärjestelmävika. Liput jouduttiin kirjoittamaan häiriön aikana käsin ja useat lennot olivat myöhässä. Aamuyöllä alkanut vika vaikutti myös Blue1:n, Lufthansan, Austrian Airlinesin, ja Air Balticin lähtöselvityksiin, joita SAS:n palvelu hoitaa. Vika saatiin korjatuksi iltapäivällä kahden aikaan, mutta myöhästymiset lentoaikatauluissa saattavat jatkua silti iltaan asti.

- Pahin myöhästyminen oli Blue1:n aamun Lontoon-lento, joka pääsi lähtemään lähes kaksi tuntia myöhässä, kertoi SAS:n viestintäjohtaja Tom Christides.

SAS:n lähtöselvityspalvelun tietojärjestelmävika vaikutti myös Kuopion lentokentällä, mutta lentojen aikatauluihin sillä ei ole ollut vaikutusta. Blue1:n aamukone lähti Helsingistä Kuopioon aikataulussa ja palasi myös normaalisti Helsinki-Vantaalle. Seuraava yhtiön kone lensi Kuopioon vasta illansuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme