Mainos
Mainos

Lentäjälakko peruuntui - sovintoehdotus torjuttiin

Finnairin lentäjien lakonuhka on peruuntunut. Palkansaajapuoli ei kuitenkaan hyväksynyt valtakunnansovittelijan sovintoesitystä illalla.

Neuvotteluja jatketaan keskiviikkona kello 10. Valtakunnansovittelija Juhani Salonius kuvaili ratkaisua "poikkeukselliseksi mutta hyväksi".

Työnantajapuoli oli pettynyt sovintoehdotuksen hylkäykseen, mutta tyytyväinen työtaistelun peruuntumiseen ja neuvottelujen jatkumiseen. Työnantajapuolen mukaan ajatus neuvotteluiden jatkamisesta tuli täysin lentäjien puolelta.

Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Timo Willberg perusteli sovintoehdotuksen hylkäystä sillä, että se haluaa molemmille osapuolille reilun sopimuksen. Lentäjiä hiertävät yhä sekä lentäjien eläkejärjestely että ulkopuolisen työvoiman käyttö.

Liikennelentäjien mukaan he haluavat palata neuvotteluissa lähtöruutuun, vaikka sopuun pääseminen voi viedä aikaa.

Työtaistelu olisi toteutuessaan alkanut ensi keskiviikkona, ja Finnairin lentäjät olisivat olleet lakossa viitenä päivänä ensi ja seuraavalla viikolla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme