Mainos
Mainos

Lentäjäliitto: Testilennot eivät takaa turvallisuutta

Suomen Lentäjäliitto varoittaa, ettei lentoliikenteen aloittamispäätöstä saisi hätiköidä. Liitto painottaa, että viranomaisten tulisi tehdä päätös lentoliikenteen aloittamisesta koko Euroopassa turvallisin ja yhtenäisin perustein.

Lentäjäliiton mukaan tuhkan vaarallisuudesta on konkreettista näyttöä pitkältä ajalta. Esimerkiksi viime viikolla tuhka aiheutti koelennoilla olleille Ilmavoimien koneille vakavia moottorivaurioita.

Liiton mielestä koelentojen suorittamisen ei tulisi kuulua lentoyhtiöille, vaan valtioille ja viranomaisille.

Viime päivänä monet lentoyhtiöt ovat kritisoineet voimakkaasti laajoja lentokieltoja Euroopassa. Muun muassa saksalaiset Lufthansa ja Air Berlin, hollantilainen KLM ja ranskalainen Air France ovat tehneet koelentoja, joiden mukaan tuhkapilvi ei vaurioittanut koneita lainkaan.

Suomen lentäjäliiton mukaan tuhkapitoisuus vaihtelee kuitenkin alueittain ja hetkittäin. Myös lentokone- ja moottorivalmistajien näkemykset turvallisista pitoisuuksista vaihtelevat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme