Mainos
Mainos

Lentäjät arvostelevat turvatarkastuksia

Työkseen lentävät arvostelevat lentoasemien tiukkojen turvatarkastusten lisäksi monta kertaa päivässä piloteille tehtäviä henkilötarkastuksia.

Lentokoneiden miehistö arvostelee lentoasemien uusia tiukennettuja turvatarkastuksia. Suomen Liikennelentäjäliiton turvatoimikunnan puheenjohtajan Matti Allosen mukaan pikkutarkat määräykset ovat pelkkää silmänlumetta.

Tarkastuksia tiukennettiin Yhdysvalloissa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen. Euroopassa uudet määräykset otettiin käyttöön viime vuoden lopulla. Suomen Ilmailuhallinto muistuttaa, että EU-maat ovat sopineet yhdessä tarkastuksista eikä Suomi voi niitä yksin muuttaa.

Työkseen lentäviä hiertävät myös monesti päivässä tehtävät henkilötarkastukset. Niiden tarve on kyseenalaistettu, koska henkilökunnalla on kulkukortit ja heitä valvovat sekä lentoyhtiöt että viranomaiset.

Tilanteen korjaamiseksi lentäjät ovat ehdottaneet, että Euroopassa otettaisiin käyttöön biotunnisteet ja lentäjien yhteinen tietokanta. Ehdotus ei ole mennyt eteenpäin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme