Mainos
Mainos

Lentäjät: Sopimus tärkein

Tieto lakonuhan lykkäämisestä on otettu Finnairin lentäjien keskuudessa vastaan rauhallisin mielin.

Työministeri Tarja Cronberg päätti siirtää lakonuhkaa kahdella viikolla piirisovittelija Esa Longan esityksen mukaisesti.

Suomen Liikennelentäjien liiton puheenjohtaja Timo Willberg sanoo, että lykkäyksellä ei ole sinällään suurta merkitystä.

- Sovittelija ja työministeri voivat halutessaan siirtää lakonuhkaa enimmillään 14 vuorokautta, ja näin tässä toimittiin. Olemme hakemassa kuitenkin sopimusta eikä riitaa ja toivomme, että sopimukseen päästään mahdollisimman pian.

Willbergin mukaan lakonuhan taustalla ovat suuret näkemyserot uuden työehtosopimuksen ehdoista. Hän sanoo, että työnantajapuoli haluaa uuteen sopimukseen merkittäviä heikennyksiä, joita työntekijäpuoli ei voi hyväksyä. Myös lakonuhkan ajoittuminen Etelä-Suomen hiihtolomaviikolle oli sattumaa.

- Olemme neuvotelleet uudesta työehtosopimuksesta kaksi kuukautta. Se, että lakonuhka ajoittui tuolle viikolle johtuu lähinnä työnantajapuolen joustamattomuudesta. Siellä ei tulla neuvotteluissa yhtään vastaan, sanoo Willberg.

Neuvotteluja lentäjien työehdoista käydään seuraavan kerran valtakunnansovittelijan johdolla 9. helmikuuta. Mikäli sopimusta ei tuolloin synny alkavat lentäjien työtaistelutoimet 25. helmikuuta.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot