Mainos
Mainos

Lentäjien riidan sovittelija vaihtuu puolueellisuussyytösten vuoksi

Lentäjien lakonuhan sovittelija vaihtuu valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksesta piirisovittelija Esa Lonkaan.

Lentäjät aikovat jättää tutkintapyynnön selvittääkseen, onko työnantajapuoli pyrkinyt vaikuttamaan sovittelijan puolueettomuuteen.

Salonius sanoi MTV3:lle olevansa lentäjien väitteistä hämmästynyt.

- Sovittelu perusteluu luottamukseen, ja jollei luottamusta ole, on sovittelu mahdotonta. Siksi vetäydyn ja siirrän tehtävän seuraavalle miehelle, Salonius sanoo.

Suomen Liikennelentäjäliitto (SLL) epäilee meneillään olevien työehtosopimusneuvotteluiden riippumattomuutta. Lentäjät haluavat selvittää, onko sovittelu ollut tasapuolista ja rehtiä.

- Emme syytä ketään, mutta olemme saaneet tietoomme asioita, jotka on selvitettävä, sanoo SLL:n varapuheenjohtaja Pekka Puttonen.

- Toivomme kuitenkin, että neuvottelut saadaan pian ratkaistuiksi.

Liiton puheenjohtaja Willberg sanoo epäilevänsä, että valtakunnansovittelijan päätöksiin on yritetty vaikuttaa kyseenalaisin keinoin neuvottelupöydän ulkopuolella.

- Tämä luonnollisesti aiheuttaa särön tähän asti vallinneeseen luottamukseen, Willbergkertoo.

- Haluamme nyt selvittää, onko epäilyksemme aiheellinen. Jotta voimme kuitenkin samaan aikaan jatkaa keskeneräisiä neuvotteluita, olemme esittäneet, että valtakunnansovittelijan sijaan sovittelusta vastaisi toistaiseksi joku toinen henkilö. Vain näin voimme varmasti luottaa sovittelun puolueettomuuteen, Willberg toteaa.

Lentäjät haluavat, että mahdolliset epärehelliset keinot, joilla on yritetty vaikuttaa sovittelun lopputulokseen, selvittää ulkopuolinen, puolueeton taho. SLL aikoo jättää asiasta tutkintapyynnön viranomaisille.

Suomen Liikennelentäjäliitto hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen sunnuntaina. Työnantajalle sovintoesitys olisi kelvannut. Neuvotteluja päätettiin kuitenkin jatkaa keskiviikkona.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot