Mainos
Mainos

Lentäjien työriidassa ei vielä ratkaisua

Finnairin lentäjien työriitaan ei löytynyt vielä tänään ratkaisua. Neuvottelut ovat ohi tämän päivän osalta, mutta jatkuvat huomenna kello kymmenen piirisovittelija Esa Longan johdolla.

Lentäjäkiistan sovittelija vaihtui eilen, kun Liikennelentäjäliitto ilmoitti epäilevänsä, ettei työriidan sovittelu olisi ollut riippumatonta.

Finnairin mukaan kyse on siitä, että valtakunnansovittelija Juhani Salonius siirrettiin lomalennollaan turistiluokasta bisnes-luokkaan. Yhtiö sanoi kyseessä olleen normaali käytäntö Saloniuksen terveydellisten syiden vuoksi.

Salonius kertoi MTV:n uutisille olevansa hämmästynyt puolueellisuusepäilyistä mutta kannattavansa asian selvittämistä.

Talvilomalaiset välttivät lentoliikenteen ongelmat viime hetkellä, kun Finnairin lentäjät peruivat sunnuntai-iltana lakkouhkauksensa. Jos lentäjälakko olisi toteutunut, lakkopäivät olisivat osuneet Keski- ja Pohjois-Suomen hiihtolomaviikoille.

Liikennelentäjäliitto hylkäsi kuitenkin valtakunnansovittelijan sovintoehdotuksen, joten itse työriita ei ole vielä ratkennut.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme