Mainos
Mainos

Lentoalan riidan osapuolet palaavat neuvottelupöytään – seuraava lakonuhka perjantaina

Lentoalan työriidan sovittelu jatkuu tänään. Lentoliikenteen palveluja tiistaina uhannut lakko peruuntui sunnuntaina alkuillasta.

Valtakunnansovittelija Minna Helle on luonnehtinut Ilmailualan Unionin (IAU) ja työnantajapuolta edustavan Paltan neuvotteluja poikkeuksellisen vaikeiksi.

Ilmailualan Unioni ja Palta kiistelevät Airpron työehdoista. Yhtiö tarjoaa esimerkiksi maa- ja turvatarkastuspalveluita. Ilmailualan Unionin mielestä maahenkilöstön palkkoja ja työehtoja on Airprossa pidetty huomattavasti alan standardeja alempana. Airpro puolestaan on valtion omistaman Finavian tytäryhtiö.

Jos sopua ei synny, seuraavan työnseisauksen on määrä olla perjantaina. Viime perjantaina IAU:n lakko ei synnyttänyt Helsinki-Vantaan matkustajaliikenteeseen pelättyä pullonkaulaa.  

Valtakunnansovittelija Helle kertoi sunnuntaina STT:lle, että neuvottelut ovat olleet pitkään aika lailla lukossa. Hän toivoi, että neuvotteluissa olisi mahdollista päästä eteenpäin viikolla.

Helteen mukaan on liian aikaista arvioida, missä vaiheessa kiistaan saadaan ratkaisu.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme