Mainos
Mainos

Lentoasemilla ruuhkaa - harva tekee lähtöselvityksen itse

Vilkkaimman lomakauden alkaminen ruuhkauttaa jälleen lentokenttiä. Jonot palvelutiskeillä voivat kasvaa jopa tuntien mittaisiksi.

Lentokentistä vastaava Finavia arvioi, että melko suuri osa reittilentomatkustajista ei ole omaksunut itsepalvelua lähtöselvityksessä.

Lähtöselvitys itsepalveluna joko netissä etukäteen tai lentoasemalla automaatilla on ollut mahdollista jo vuosien ajan. Palvelutiskille suuntaa edelleen Finavian mukaan turhan moni matkalainen.

- Sanotaanko niin, että huomattavasti useampi voisi tehdä sen. Lähtöselvitysjonossa odottaa moni, joka pystyisi aivan hyvin käyttämään automaattia, sanoo Finavian palveluesimies Paula Palsala.

Palsalan mukaan lähtöselvitysautomaatteja on äärimmäisen helppo käyttää.

- Ei ole omasta mielestäni sen vaikeampaa kuin pankkiautomaatin käyttö esimerkiksi, kertoo Palsala.

Lähtöselvitystiskillä on asioitava vain, jos matkustaa tilauslennolla, koska niiden lähtöselvitystä ei voi tehdä itsepalveluna.

Tänä viikonloppuna Helsinki-Vantaan lentokentällä on runsaasti matkustajia, ja jonot voivat kasvaa normaalia pidemmiksi. Finavian mukaan lentoyhtiöt ovat varautuneet ruuhkiin riittävällä palveluhenkilökunnalla.

Katso Pauli Poutasen juttu (Kymmenen uutiset 4.7.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme