Mainos
Mainos

Lentoemäntien pomo: Lakko ei ollut oma taisteluni

Suomen Lentoemäntä - ja Stuerttiyhdistys (SLSY) on tyytyväinen eilen saavutettuun kompromissi-ratkaisuun lakon päättämiseksi.

- Tärkeintä oli, että sopu syntyi. Se on paitsi työntekijöiden ja työnantajan, myös kaikkien suomalaisten yhteinen etu, puheenjohtaja Thelma Åkers sanoo yhdistyksen tiedotteessa.

Erityisen tyytyväisiä lentoemännät ovat sopimuksen kestoon. Syntynyt sopimus takaa työrauhan vuoteen 2013 ja päättyy samaan aikaan kuin Blue1:n sopimus ja alan yleissitova työehtosopimus.

Åkers pahoittelee julkisuudessa sovun syntymisen jälkeen herännyttä, hänen henkilöönsä keskittynyttä kirjoittelua.

Åkers viittaa tiedotteessaan Iltalehden juttuun, jossa hänen mukaansa annetaan ymmärtää, että lakossa olisi ollut kyse puheenjohtajan henkilökohtaisesta kaunasta Finnairia kohtaan.

- Lakossa jäsenemme puolustivat yhtenä rintamana oikeuttaan kohtuullisiin työehtoihin. Mielestäni on epäkunnioittavaa väittää muuta, Åkers sanoo.

Iltalehti perustelee tulkintaansa SLSY:n motiiveista oikeusjutulla, jonka Åkers nosti yhtiötä vastaan vuonna 2004 purserikurssin osallistujavalinnasta.

- Oikeudenkäynti on päättynyt ja sille asialle on laitettu piste, Åkers summaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme