Mainos
Mainos

Lentohäiriköt halutaan kuriin

Häiriköintiä lentokoneissa ja -kentillä halutaan vähentää entistä tiukemmilla rangaistuksilla. Ilmailualan liitot ovat vedonneet hallituksiin, jotta lisääntyneeseen häiriköintiin puututtaisiin mm. lainsäädäntöä muuttamalla.

Aiemmin tällä viikolla julkaistun selvityksen mukaan suomalaisten häiriköinti lentokoneissa ja -asemilla on toistaiseksi pysynyt suhteellisen hyvin kurissa. Ongelmatapauksia kirjataan Suomessa muutama sata vuodessa.

Häiriökäyttäytymistä on kaikki sellainen toiminta, joka uhkaa matkustajien ja koko lentokoneen turvallisuutta. Esimerkiksi matkustaja, joka piiloutuu vessaan tupakoimaan, luokitellaan lentohäiriköksi. Pahimmillaan häiritsevä käyttäytyminen on väkivaltaa sekä muita matkustajia että lentohenkilöstöä kohtaan.

Lentoyhtiöiden mukaan eniten ongelmatapauksia on pitkillä reittilennoilla. Syynä on usein pitkän matkan aikana nautittu alkoholi.

Tänään vietetään kansainvälistä lentoturvallisuuspäivää.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme