Mainos
Mainos

Lentohäiriköt halutaan kuriin

Häiriköintiä lentokoneissa ja -kentillä halutaan vähentää entistä tiukemmilla rangaistuksilla. Ilmailualan liitot ovat vedonneet hallituksiin, jotta lisääntyneeseen häiriköintiin puututtaisiin mm. lainsäädäntöä muuttamalla.

Aiemmin tällä viikolla julkaistun selvityksen mukaan suomalaisten häiriköinti lentokoneissa ja -asemilla on toistaiseksi pysynyt suhteellisen hyvin kurissa. Ongelmatapauksia kirjataan Suomessa muutama sata vuodessa.

Häiriökäyttäytymistä on kaikki sellainen toiminta, joka uhkaa matkustajien ja koko lentokoneen turvallisuutta. Esimerkiksi matkustaja, joka piiloutuu vessaan tupakoimaan, luokitellaan lentohäiriköksi. Pahimmillaan häiritsevä käyttäytyminen on väkivaltaa sekä muita matkustajia että lentohenkilöstöä kohtaan.

Lentoyhtiöiden mukaan eniten ongelmatapauksia on pitkillä reittilennoilla. Syynä on usein pitkän matkan aikana nautittu alkoholi.

Tänään vietetään kansainvälistä lentoturvallisuuspäivää.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot