Mainos
Mainos

Lentokoneisiin nettiyhteydet lähivuosina

Kaukoreittien lentokoneissa voi jo lähivuosina käyttää internetiä omalla tietokoneella lennon aikana, kerrotaan Finnairilta.

Kaukoreittien lentokoneissa voi jo lähivuosina käyttää internetiä ja sähköpostia omalla tietokoneella lennon aikana, kertoo Savon Sanomat.

Finnairin tekninen ohjaaja, lentokapteeni Perttu Vartola kertoo lehdessä, että Finnair pyrkii tarjoamaan internet- ja sähköpostiyhteydet matkustajien käyttöön, kun yhtiön kaukoliikennekalustoa uusitaan lähivuosina.

Vartolan mukaan tiedonsiirto tapahtuu lentokoneessa olevan langattoman lähiverkon avulla. Koneessa oleva järjestelmä reitittää dataliikenteen satelliittien kautta maajärjestelmiin ja takaisin.

Langattomien lähiverkkojen tekniikkaa on kehitetty niin paljon, ettei lentoturvallisuus ole enää esteenä järjestelmän käyttöönotolle. Etenkin pitemmillä lentomatkoilla palvelun uskotaan kiinnostavan asiakkaita erittäin paljon.

Sen sijaan matkapuhelimien käyttökiellon poistaminen vie enemmän aikaa. Turvallinen matkapuhelimen käyttö vaatii lentokoneisiin uutta kallista tekniikkaa eli käytännössä satelliittilinkin, jonka kautta puhelut välitetään maahan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme