Mainos
Mainos

Lentolakko vaikuttaa vielä torstaiaamuna

Kar-Airin ja Finnaviationin lentäjäyhdistysten työnseisaus tuntuu vielä torstaiaamun lentoliikenteessä. Lentäjäyhdistykset ovat jättäneet varoituksen uudesta työnseisauksesta.

Muutamia kotimaan lentoja peruuntuu vielä torstaiaamuna Kar-Airin ja Finnaviationin lentäjäyhdistysten työnseisauksen vuoksi. Kolmipäiväinen työnseisaus päättyi keskiyöllä, mutta kahdeksan aamulentoa muilta paikkakunnilta Helsinkiin peruutetaan, koska kaikki pysähdyksissä olleet koneet ovat yön yli Helsingissä.

Varsinaisina työnseisauspäivinä Finnair joutui peruuttamaan noin 50 potkurikoneilla lennettävää kotimaan lentoa. Myös muutamia Tallinnan- ja Tukholman-lentoja peruttiin.

Lentäjäyhdistykset ovat jättäneet varoituksen vielä uudesta työnseisauksesta, joka toteutuisi 18.-20. maaliskuuta. Työriita koskee Finnairin entisten tytäryhtiöiden Kar-Airin ja Finnaviationin lentäjien työsuhteen ehtoja. Näitä lentäjiä on noin 60.

Finnair järjesti korvaavia lentoja ja muita kuljetuksia niille matkustajille, joiden lennot peruttiin lentäjien työnseisauksen vuoksi. Osa matkustajista halusi saada lippurahansa takaisin. Finnairin tiedotusosaston päällikkö Usko Määttä arvioi, että lakko vaikutti noin tuhannen henkilön matkantekoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme