Mainos
Mainos

Lentoliikenteen lakonuhka vielä ilmassa

Lentoliikenteen lakonuhan sovittelu jatkuu perjantaina. Kiistan osapuolet kävivät eilen aamupäivällä tunnustelukeskusteluja ja jatkoivat iltapäivällä neuvotteluja valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen johdolla.

Valtakunnansovittelija Juhani Salonius pyysi Ilmailualan unionia (IAU) ja Palvelualojen toimialaliittoa miettimään mahdollisuutta useampivuotiseen sopimukseen. Osapuolet vastaavat Saloniukselle perjantaiaamuna.

IAU:n ja Palvelualojen toimialaliiton näkemykset erosivat neuvotteluissa ennen kaikkea alihankintakieltoa koskevasta kysymyksestä. Palvelualojen toimialaliiton toimitusjohtaja Peter Forsström pitää alihankintakieltoa täysin mahdottomana tämän päivän lentoyhtiölle. Forsström sanoi, että vastaavaa kieltoa ei ole ollut aiemmin alan työehtosopimuksessa. IAU:n puheenjohtaja Rainer Hakala uskoo hänkin, että alihankintakielto tuottaa ongelmia. Hakala ei pitänyt mahdottomana, että sovittelija tekisi alihankintatyöhön sovintoesityksen.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme