Mainos
Mainos

Lentoliput näytettävä turvatarkastuksessa torstaista alkaen

Finavian mukaan matkaliput on jatkossa näytettävä turvatarkastuksessa. Uusi matkustusta koskeva EU-asetus astuu voimaan kaikilla lentokentillä EU:n alueella.

Finavia muistuttaa, että matkaliput on esitettävä turvatarkastuksessa ylihuomisesta alkaen. Matkustajia pyydetään tulemaan ajoissa kentälle ja pitämään liput esillä turvatarkastukseen mentäessä.

Matkustuksen todentamiseen kelpaavat lentoliput ja tarkastuskortit. Ne voivat olla joko paperitulosteita tai tekstiviestejä. Liikenteen turvallisuusviraston Trafin mukaan lentoyhtiön kanta-asiakaskortille tai luottokortille tallennetut lentotiedot eivät kelpaa matkustuksen todentamiseen.

Finavian mukaan matkalippujen tarkastaminen ei hidasta turvatarkastukseen siirtymistä, jos matkustajat pitävät matkalippunsa esillä. Alkuvaiheessa matkustajia kuitenkin pyydetään saapumaan ajoissa kentälle, sillä tieto uudesta EU-asetuksesta ei välttämättä ole tavoittanut kaikkia heti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme