Mainos
Mainos

Lentomatkustajien turvatarkastukset pysyviksi

lmailulaitos on muuttanut kaikkien lentomatkustajien turvatarkastukset pysyviksi. Ulkomaille matkustavien sataprosenttinen tarkastus on ollut voimassa jo vuosia, mutta nyt tämä käytäntö tulee pysyväksi myös kaikille kotimaan lentomatkustajille ja heidän käsimatkatavaroilleen.

Ilmailulaitos tiukensi kotimaan matkustajien tarkastuksia 100-prosenttisiksi viime viikon tiistaina Yhdysvalloissa tapahtuneiden terrori-iskujen vuoksi. Nyt käytäntö on muutettu pysyväksi, Ilmailulaitos kertoi tänään.

Tarkastukset jouheasti

Kotimaan turvatarkastusten tiukantaminen ei ole juuri viivästyttänyt matkustajia. Ilmailulaitos kehotti ihmisiä heti terrori-iskujen jälkeen varaamaan vähän enemmän aikaa, ja näin on myös käynyt.

-Matkustajat ovat olleet hyvin valveutuneita, tarkastukset ovat menneet joustavasti eikä lentoliikennettä ole kovasti hankaloitettu, kiittelee tiedotuspäällikkö Irmeli Paavola.

Kotimaan lentoliikenteen turvatason kohottaminen Ilmailulaitoksen lentoasemilla merkitsee kustannuksina noin viisi markkaa eli vajaan euron verran lentomatkaa kohti, ja se tulee aikanaan näkymään matkustajamaksun nousuna.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme