Mainos
Mainos

Lentomatkustus enää kaksi prosenttia jäljessä huippuvuodesta

Suomessa tehtiin viime vuonna enää kaksi prosenttia vähemmän lentoja kuin huippuvuonna 1990. Lentoja oli nyt 8,2 miljoonaa, mikä on kahdeksan prosenttia enemmän kuin vuonna 1995, kerrotaan Ilmailulaitoksesta.

Kansainvälisessä liikenteessä matkustajia - lähteviä, saapuvia ja vaihtavia - oli yhteensä 5,9 miljoonaa. Määrä ylittää hivenen vuoden 1990 ennätyksen ja on kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Kansainvälisten lentojen kasvu keskittyi tilausliikenteeseen, joka lisääntyi 46 prosenttia.

Reittiliikenteen matkustajamäärissä sen sijaan tuli pientä vähennystä. Ilmailulaitoksen mukaan tämä selittyy osin sillä, että osa viime vuosina reittilentoina lennetyistä lomalennoista muuttui takaisin tilauslennoiksi. Reittiliikenteessä kysyntää oli erityisesti Baltian, Skandinavian, Itä-Euroopan ja Kaukoidän lennoilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme