Mainos
Mainos

Lentopommi aiheutti evakuoinnin Mikkelissä

Kaivinkoneen kauhaan osunut sodanaikainen lentopommi aiheutti lähitalojen evakuoinnin Mikkelissä. Kymmenen omakotitalon asukkaat joutuivat lähtemään kodeistaan.

Pommi tuli esiin Mikkelin Otavassa. Savon prikaatin ja Karjalan prikaatin asiantuntijoita saapui selvittämään, voidaanko pommi siirtää turvallisesti muualla räjäytettäväksi.

Vielä illalla kello 20 tilanne oli kesken. Mikkelin poliisista arvioitiin, että asukkaat voisivat päästä koteihinsa kello 21.

Kaukolämpötyömaalla ollut kaivinkone kauhaisi lentopommin esiin noin kello 13. Siitä ilmoitettiin heti viranomaisille.

Lähistön talot tyhjennettiin noin 300 metrin säteellä. Lähin niistä sijaitsee noin kymmenen metrin päässä pommin löytöpaikasta. Lähellä kulkee myös Savon rata, mutta junaliikennettä ei keskeytetty.

Vaara-alueella sijaitsee myös Otavan VPK:n rakennus. Poliisin mukaan asukkaat ovat ottaneet tilanteen rauhallisesti.

-Tässä edetään nyt varman päälle. Varomääräykset ovat tiukat, todettiin Mikkelin poliisista illalla.

Lentopommin tarkemmasta laadusta ja sen mahdollisesti sisältämän räjähteen määrästä poliisilla ei vielä ollut tarkempaa tietoa.

Mikkelin seudulle pudotettiin sodan aikana paljon pommeja. Suomen sodanjohdon ja armeijan päämaja sijaitsi tuolloin Mikkelissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme