Mainos
Mainos

Lentopommi löytynyt päiväkodin lattian alta

Työmiehet löysivät sodanaikaisen lentopommin päiväkodin remontin yhteydessä Kuopiossa torstaina. Kyseessä oli 2,5 kilon palopommi.

Päiväkodin alta löytynyt lentopommi oli kivijalan vieressä lattian alla. Poliisi kutsui paikalle asiantuntijat Kuopion asevarikolta. Pommi kuljetettiin Palo-opiston harjoitusalueelle, jossa se tuhottiin. Päiväkoti sijaitsee Kuopion entisellä kasarmialueella aivan kaupungin keskustassa. Päiväkodissa ei ollut lapsia remontin vuoksi. Kapteeni Ilkka Tirkkonen mukaan venäläinen palopommi on jäänyt suutariksi. Hän ei osannut sanoa, onko pommi maannut paikallaan pudottamisesta lähtien, vai onko ehkä sitä siirrelty jossain vaiheessa. Palopommi ei räjähdä sirpaleiksi, vaan se kehittää valtavan kuumuuden. Kuopiossa on etsitty sodanaikaisia pommeja parina kesänä kasarmialueen läheisestä Valkeisenlammesta, johon talvisodan aikana putosi pommeja. Sukelluksissa ei ole löytynyt yhtään pommia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme