Mainos
Mainos

Lentoyhtiö Finncommille rajoituksia vaaratilanteiden takia

Seinäjokelainen lentoyhtiö on joutunut useisiin vakaviin vaaratilanteisiin viime aikoina. Ilmailuhallinto on puuttunut Finncommin toimintaan poikkeuksellisen kovin rajoituksin. Yhtiö pitää Ilmailuhallinnon rajoituksia perusteltuina ja aikoo korjata puutteensa.

Ilmailuhallinto on rajoittanut lentoyhtiö Finncommin toimintaa. Finncomm ei toistaiseksi saa lentää kaikissa sääolosuhteissa, ja perämiesten kokemusvaatimuksia on tiukennettu.

Seinäjokelaisen Finncommin koneille on sattunut kuukauden kuluessa kolme vakavaa vaaratilannetta. Viime vuonna vaaratilanteita oli yhteensä kymmenen.

Viime vuoden lopulla yhtiön kone ajautui laskussa kiitotien sivuun ja rikkoi kaksi lamppua. Uudenvuodenpäivänä kone lähestyi lentokenttää liian matalalla, koska korkeusmittarin asetukset olivat väärin. Tammikuun toisessa tapauksessa kone kallistui 45 astetta ja nokka nousi liian ylös, koska miehistö alkoi asettaa lentoreittiä kesken nousun. Reitti olisi pitänyt asettaa jo maassa.

Ilmailuhallinnon apulaisjohtaja Eero Kausalainen sanoosanomalehti Pohjalaisessa, että Finncommin rajoitukset ovat poikkeuksellisen järeitä. Hän ei muista uraltaan vastaavia toimia.

Kausalaisen mukaan vaaratilanteet ovat johtuneet lentäjien virheistä. Ilmailuhallinto määräsi yhtiön lentäjille lisäkoulutusta. Normaaliin toimintaan se saa palata, kun puutteet on korjattu.

Finncomm: Puutteet käydään läpi perusteellisesti

Finncommin mukaan Ilmailulaitoksen asettamat rajoitukset perustuvat yhtiön itse raportoimiin tilanteisiin ja kehittämisehdotuksiin.

Yhtiön toimitusjohtaja Juhani Pakari pitää Ilmailuhallinnon päätöksiä perusteltuina.

- Rajoituksilla varmistetaan, että toiminta on turvallista. Olemme käyneet menetelmämme lävitse ja nyt pohditaan, millä tavoin voimme välttyä virheiltä jatkossa, Pakari sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot