Mainos
Mainos

Lentoyhtiöiden valtiontakuut jatkuvat

Lentoyhtiöiden valtiontakuita on taas jatkettu kuukaudella. Valtioneuvosto päätti asiasta tänään. Takuut ovat nyt voimassa syyskuun loppuun asti. Taustalla ovat viime syyskuun terrori-iskut, jotka saivat vakuutusyhtiöt irtisanomaan lentoyhtiöiden vakuutukset.

Valtiot joutuivat tämän johdosta takaamaan lentoyhtiöiden riskit. Vakuutusyhtiöt ovat sittemmin alkaneet taas tarjota lentoyhtiöille vakuutuksia, mutta tilanteen ei katsota vielä palanneen normaaliksi. EU:n liikenneministerit päättivät viime viikolla sallia valtiontakuiden jatkamisen. Myös Yhdysvallat on päättänyt jatkaa amerikkalaisille lentoyhtiöille annettuja sotariskitakuujärjestelyjä elokuun puoliväliin asti.

Eurooppalaiset lentoyhtiöt valmistelevat keskinäisen voittoa tavoittelemattoman vakuutusyhtiön tai rahaston perustamista hoitamaan lentoliikennealan sotariskivakuutuksia.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme