Mainos
Mainos

Lepomäki: "Minua on pidetty kuivakkaana ekonomistina, joka nukkuu pakkasessa"

Kansanedustaja Elina Lepomäki patisti kokoomuslaisia rohkeuteen, kun hän piti puoluekokouksessa viimeisen puheensa ennen ratkaisevaa äänestystä.

Puheenjohtajaehdokas Lepomäen mielestä kokoomus on jäänyt näpertelemään yksityiskohtia, vaikka politiikan pitäisi keskittyä hyvinvoinnin puitteiden luomiseen ja jättää arkiset valinnat ihmisille.  

Hän arvosteli keskittymistä vaalien voittamiseen, koska se saa politiikan näyttämään vieraalta.  

– Ensin jaetaan makkaroita, sitten jakkaroita ja neljän vuoden päästä ollaan valmiita tekemään kaikki sama uudelleen, Lepomäki sanoi ja sai yleisöltä suosionosoituksia.

Lepomäki aloitti oman 20 minuuttia kestävän esittelyvuoronsa pohtimalla, ettei mikään menestystarina olisi syntynyt ilman rohkeita ihmisiä.

Hän puhui rauhallisesti ja vähäeleisesti ja hiljensikin puoluekokousväen kuuntelemaan. Lepomäki puhui tuttuun tapaan siitä, miten elinkeinoelämän edellytyksiä pitää parantaa ja ihmisille pitää jättää vapaus päättää itse omasta elämästään. Valtion tehtäväksi jää luoda edellytyksiä.  

– Hyvinvointivaltion pitää sallia sekä onnistuminen että epäonnistuminen.  

Lepomäki vakuutti kokoomuslaisia siitä, että hänen aikansa on nyt.  

– Moni on pitänyt minua kuivakkana ekonomistina, joka nukkuu pakkasessa. Asiat ovat usein sitä miltä näyttävät, Lepomäki nauratti.  

Åbo Akademin professori, politiikan tutkija Kimmo Grönlund arvioi heti puheen jälkeen kriittisesti Twitterissä, että Lepomäen nokkeluus ei välittynyt yleisöön.

MTV Uutisten politiikan toimittaja Vesa Kallionpää kertoo Twitterissä, että Lepomäki sai yleisön hereille vitsillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme