Mainos
Mainos

Leudot säät uhkaavat jälleen puunkuljetuksia

Leudot säät hankaloittivat puunkuljetuksia ja korjaustöitä myös joulukuussa ja tammikuun alkupuolella.

Leudot säät ovat heikentäneet sivu- ja metsäautoteiden kantavuutta Etelä- ja Keski-Suomessa. Metsäkoneyrittäjät ja puunhankintaorganisaatiot toivovat pakkasia, jotta korjuutyöt metsissä ja raaka-ainetoimitukset tehtaille eivät vaarantuisi.

Metsäliiton Länsi-Suomen hankinta-alueen aluejohtajan Juha Levosen mukaan kuljetukset ovat toistaiseksi sujuneet. Pelkona kuitenkin on, että leudot säät jatkuvat.

- Pienetkin yöpakkaset pyritään hyödyntämään, ja puuta ajetaan pois talvivarastoista niin paljon kuin mahdollista. Mitään suurempaa katastrofia ei vielä ole käsillä. Lähipäivistä riippuu, millainen keväästä tulee, kertoi Levonen torstaina.

Länsi-Suomen hankinta-alue käsittää Tampereen, Rauman, Vaasan ja Seinäjoen seudut.

- Pienikin pakkanen auttaisi jäädyttämään teiden pinnat ajokuntoon, Levonen kertoo.

Pohjois-Karjalassa tilanne on sama poikkeuksellisen lämpökauden vuoksi. Polannetiet ovat alkaneet pettää ja raskailla ajoneuvoilla on ollut vaikeuksia metsäautoteillä.

Leudot säät hankaloittivat puunkuljetuksia ja korjaustöitä myös joulukuussa ja tammikuun alkupuolella. Myös helmikuun kovat pakkaset toivat omat hankaluutensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme