Mainos
Mainos

Leudot talvet ovat auttaneet Helsingin kaneja

Kanit lisääntyvät miltei vuoden ympäri, jos säät pysyvät riittävän lämpiminä.

Helsingin viime vuosina paisunut villikanikanta kasvaa edelleen.

Kaupungin ympäristökeskuksen mukaan kuluva talvi on niin leuto, ettei se juuri rajoita kanien lisääntymistä. Kanit lisääntyvät miltei vuoden ympäri, jos säät pysyvät riittävän lämpiminä.

Viime talvena kanit aiheuttivat pahoja tuhoja ja hävittivät muun muassa kymmeniä puita.

Helsinki ryhtyy kaninmetsästykseen

Helsingin villikanit ovat menestyneet viime vuosina niin hyvin, että kaupunki on päättänyt alkaa metsästämään pitkäkorvia tosissaan. Pitkän aikaa uskottiin, että luonto hoitaa kannan rajoittamisen.

Alun perin Helsingin kaniongelma oli täysin erilainen kuin nyt; Ympäristötarkastaja Raimo Pakarinen kaupungin ympäristökeskuksesta kertoo, että pienen kanipopulaation kamppailua pidettiin luonnonsuojelukysymyksenä. Yleisesti arvioitiin, että kova pakkastalvi voi hävittää kannan viimeiseen kaniin.

Toisin kävi. Viime vuosina kanit ovat lisääntyneet Helsingissä maineensa veroisesti. Pari leutoa talvea ovat saaneet kanien rakkauden kukoistamaan. Pakarisen mukaan kanit lisääntyvät aina, kun olosuhteet sallivat. Ja kun talvi on lyhyt ja lämmin, kanit voivat lisääntyä melkein vuoden ympäri.

-Viime talvelta on havainto pienistä kaninpoikasista helmikuulta, Pakarinen selittää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme