Mainos
Mainos

Leuto talvi vähensi sähkön käyttöä

Sähkön käyttö on supistunut talvella selvästi leutojen säiden vuoksi. Energiateollisuuden mukaan sähköä kului tammi-maaliskuussa yli kaksi ja puoli prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Talven lopulla pakkasia oli kuitenkin sen verran Etelä-Suomessa, että maaliskuussa sähkön käyttö lisääntyi runsaan prosentin verran vuoden takaisesta. Energiateollisuus odottaa keskimääräiseksi vuosikasvuksi 1,2 prosenttia vuoteen 2020 saakka.

Kulutushuippu osui tammikuun alkuun, mutta se jäi yli tuhat megawattia alemmaksi kuin vuosi sitten. Huipputeho oli 13 800 megawattia. Lähelle kulutushuippua päästiin myös marraskuun lopussa ja joulukuun puolivälissä.

Vesivoiman tuotanto on noussut neljänneksellä viimeksi kuluneen vuoden aikana. Vastaavasti hiilivoiman tuotanto supistui lähes kolmanneksella. Myös sähkön ja lämmön yhteistuotanto väheni hieman leutojen säiden ansiosta. Tuulivoiman tuotanto lisääntyi 55 prosentilla tuulisten säiden ja kapasiteetin lisäyksen ansiosta.

Norjan ja Ruotsin sateet mahdollistivat sähkön nettotuonnin kasvun. Ruotsin lisäksi tuonti Virosta lisääntyi. Sen sijaan tuonti Venäjältä supistui.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana sähkön tuotannosta katettiin 30 prosenttia sähkön ja lämmön yhteistuotannolla, 25 prosenttia ydinvoimalla, 16 prosenttia vesivoimalla, 14 prosenttia lauhdevoimalla ja 0,3 prosenttia tuulivoimalla. Tuonnin osuus oli 15 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme