Mainos
Mainos

Levähavainnot lisääntyneet merellä – järvien tilanne hyvä

Uusia sinilevähavaintoja on saatu sekä virallisilta havaintopaikoilta että kansalaisilta, kertoo Suomen ympäristökeskus.

Merellä sinilevää on paikoin runsaasti Porin ja Kotkan välisellä rannikkokaistaleella. Järvillä esiintymät ovat jonkin verran lisääntyneet viime viikosta.

Ympäristökeskuksen mukaan Suomen merialueilla on edelleen vuodenaikaan nähden vähemmän sinilevää kuin tavallisesti.

Rajavartioston tekemien lentojen perusteella Helsingin ja Kotkan välillä oli alkuviikosta vähäisiä sinilevien pintaesiintymiä avomerellä. Koko Itämeren avomerialuetta koskevien satelliittikuvien pintalevätulkintojen mukaan sinilevää on ollut kuluneen viikon aikana runsaimmin Porin edustalla, Viron rannikolla, Riianlahdella ja eteläisellä Itämerellä.

Järvillä sinilevätilanne on lämmenneistä pintavesistä huolimatta edelleen ajankohtaan nähden keskimääräistä parempi. Sinilevää on havaittu yhteensä 40 virallisella havaintopaikalla. Näistä viidellä kukinta oli runsas ja kahdella erittäin runsas.

Lisäksi kansalaisilta on saatu lisäksi viisitoista sinilevähavaintoa sisävesiltä, joista neljässä kukinta on ollut runsas ja yhdessä erittäin runsas.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme