Mainos
Mainos

Levät lisääntyivät eteläisillä merialueilla

Sinilevät ovat lisääntyneet viime viikosta eteläisillä merialueilla, kertoo Suomen ympäristökeskus. Järvissä havainnot ovat lievästi vähentyneet.

Suomenlahdella, Saaristomerellä ja Ahvenanmaan saaristossa sinilevää on kohtalaisia määriä. Paikoin levä on noussut juoviksi pintaan. Tyynellä säällä levälauttoja muodostunee eteläisillä merialueilla.

Pintavesi Suomenlahdella on 16-asteista ja Saaristomerellä 18 asteen tuntumassa. Pohjanlahden rannikolla lämpötila on paikoin alle 12 asteen.

Järvissä levätilanne on parempi kuin yleensä tähän aikaan kesällä. Seuratuista vajaasta 300 järvestä levää on noin joka kuudennessa, ja levien määrät arvioidaan vähäisiksi.

Järvien lämpötilat ovat suurimmassa osassa maata keskiarvojen alapuolella. Etelässä järvet ovat 13-19-asteisia ja pohjoisessa 7-13-asteisia.

Ympäristökeskuksen ennusteen mukaan levätilanne voi vaihdella nopeastikin, jos säät suosivat levän kasvua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot