Mainos
Mainos

Levät vähentyneet

Silminnähtäviä leväesiintymiä ei ole Suomen ympäristökeskuksen mukaan enää viime päivinä havaittu Suomenlahden avomerialueella. Myös sisävesillä sinileviä havaittiin hieman vähemmän kuin viime viikolla. Suomenlahden rannikolla vedet ovat paikoin viilenneet ja kirkastuneet viime päivinä puhaltaneiden pohjoistuulten seurauksena.

Sinilevä

Tuulet ovat aiheuttaneet kumpuamista ja veden sekoittumista. Rannikkovesissä leviä on havaittu vain itäisellä Suomenlahdella, Paimionlahdella ja Ahvenanmaalla. Saaristomeren sisä- ja välisaaristossa on havaittu sinilevää rantaan ajautuneena ja ajoittain pieninä pintaesiintyminä. Sisävesillä sinilevää havaittiin 47 havaintopaikalla eli noin joka viidennessä valtakunnallisen leväseurannan kohteessa. Sisävesillä sinilevää oli runsaasti 10 järvessä ja erittäin runsaasti Oulaisten Piipsjärvellä ja Kalvolan Äimäjärvessä. Järvien lämpötila vaihteli pohjoisen yhdeksästä asteesta etelän 15 asteeseen. Keskimäärin lämpötila oli 1,4 astetta ajankohdan pitkäaikaisia keskiarvoja korkeampi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot