Mainos
Mainos

Leveille rekoille poikkeuslupia viiden vuoden ajan

EU:n ministerivaliokunta on vaatinut, että rekkojen leveyttä on säädeltävä. Liikenne- ja viestintäministeriö myöntää leveille rekoille ajolupia maksua vastaan.

Liikenne- ja viestintäministeriö myöntää poikkeuslupia leveiden rekkojen ajamiseen vuoden 2011 loppuun saakka.

Lupia myönnetään yli 22 metriä pitkille turpeen, hakkeen, eläinten tai raakapuun kuljetukseen käytettäville ajoneuvoille. Luvat ovat ajoneuvokohtaisia ja voimassa enintään vuoden kerrallaan.

Poikkeusluvasta peritään korotettu maksu. Ennen elokuun alkua 1997 käyttöönotetuilta ajoneuvoilta maksu on 340 euroa. Elokuun 1997 jälkeen käyttöönotetuilta ajoneuvoilta peritään 1000 euron maksu.

Poikkeuslupia voi hakea syyskuun ensimmäisestä päivästä lähtien.

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus perustuu EU-ministerivaliokunnan esitykseen, jossa vaadittiin toimia rekkojen leveyden rajoittamiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot