Mainos
Mainos

Levillä laskettelijat vaihtuivat rinteitä järsiviin poroihin

Leuto sää peruutti Levin maailmancupin. Lunta on tällä hetkellä rinteillä vain pieni läjä, kertoo MTV3:n toimittaja Hannu Alsta.

– Se saatiin siihen lumitykillä aiemmin. Laskettelijoiden tilalle rinteeseen on tullut kymmeniä poroja, jotka nyt syövät siinä ruohoa ja jäkälää. Maisema on sumuinen ja vähän lohduton, Alsta kuvailee.

Tilanne on harmillinen paitsi kisoille myös Levin hiihtokeskukselle.

– Hotellista oli varattu paljon yösijoja ja muita palveluita kisaviikonloppuun. Kyseessä on miljoonien eurojen myyntitappiot.

Maailmancup joudutaan perumaan Levillä nyt toista kertaa leudon sään takia. Edellisen kerran kisat peruttiin vuonna 2007.

– Viime viikolla kisojen pääsihteeri Mikko Saarinen vielä vakuutteli, että tämä on ainoa oikea paikka kalenterissa Levin kisoille, mutta tänään oli jo sellainen tunnelma, että aiotaan kansainvälisen hiihtoliiton kanssa keskustella, jos Levin kisoille löytyisi kalenterista joku toinen rako, Alsta kertoo.

Lumen puute ei koske pelkästään Leviä. Muissakin pohjoisen hiihtokeskuksissa kausi on myöhässä.

– Rukalla kausi on myöhässä kolmisen viikkoa ja kaikkialla muualla on sama tilanne. Sellaisesta säästä ei ole tietoakaan, että rinteisiin päästäisiin lunta tykittämään.

Katso Hannu Alstan raportti Kittilästä (Seitsemän uutiset 3.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme