Mainos
Mainos

Levin huskyt hinkuvat jo töihin

Levin mustat rinteet tietävät tappioita paikallisille yrittäjille. Moottorikelkat seisovat talleissaan, eivätkä koirat ja porot pääse kiskomaan rekiään.

– Lumikenkäsafarit ovat vaihtuneet sauvakävelyretkiksi, kuvaa koiravaljakkoyrittäjä Juha Laine.

90 koiran yritystä pyörittävä Laine kertoo, että syksy on kulunut koiria treenatessa, sillä reittipohjiakaan ei lämpimän sään takia ole pystynyt ajamaan.

– Näin vähälumista ja lämmintä syksyä ei tule mieleen. Viimeksi kun alppihiihdon maailmancup peruttiin vuonna 2007, oli kylmempää ja edes hitunen lunta maassa, Laine muistelee.

Laine suhtautuu tilanteeseen kuitenkin toiveikkaasti, sillä vielä taloudelliset menetykset eivät ole ehtineet kasvaa kovin suuriksi. Tärkeintä olisi, että lunta ja pakkasta saadaan joulukuun alkuun mennessä.

– Toivottavasti siihen mennessä kylmenee, kun englantilaisten ensimmäiset tilauslennot lennetään Lappiin. Kovin sesonki alkaa joulukuussa.

Laineen alaskan- ja siperianhuskyt jakavat isäntänsä toiveen.

– Tämä on juuri sitä aikaa, jolloin koirien kierrokset alkavat olla kovat. Niillä on hirmuinen hinku töihin, Laine sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme