Mainos
Mainos

Li Andersson sote-esityksestä: Pompottelu jonosta toiseen jatkuu ja lisääntyy

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää hallituksen sote-esitykseen tehtyjä viilauksia kosmeettisina.

– Hallitus ei ole halunnut kuunnella asiantuntijoiden murskaavaa kritiikkiä. Tänään julkaistussa esityksessä hallitus on tehnyt pieniä viilauksia parempaan suuntaan, mutta nämä eivät millään tavalla ratkaise soten isoja rakenteellisia ongelmia, Andersson sanoo tiedotteessaan.

Hän pitää ongelmallisena esimerkiksi sitä, että sote-keskusten palveluvalikoimaa on laajennettu pitämään sisällään lyhytaikaisia sosiaalihuollon palveluita.

Anderssonin mielestä tämä luo keinotekoisen rajan yksityisen sote-keskuksen ja maakunnan välillä, kun lyhytaikaisen tuen tarpeessa olevien pitäisi käyttää yksityisen palveluita, ja pitkäaikaisia palveluita tulisi hakea maakunnan liikelaitoksesta.

– Tällaisessa mallissa pompottelu toimipisteestä ja jonosta toiseen jatkuu ja lisääntyy, kuten myös tiedonkulkuun liittyvät ongelmat. Asiakassetelit ja henkilökohtaiset budjetit sekavoittavat järjestelmää vielä lisää.

Anderssonin mielestä on myös itsestään selvää, että suurten kaupunkien ja hyvätuloisten lisäpalvelut maksatetaan joko karsimalla syrjäseutujen asukkaiden palveluita tai merkittävällä asiakasmaksujen korotuksella.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme