Mainos
Mainos

Lidlin pullonkierrätyksestä kinaa

Saksalainen Lidl-kauppaketju ja suomalainen päivittäistavarakauppa ovat ajautuneet riitaan pullonkierrätyksestä.

Yritykset eivät ole päässeet sopuun siitä, mihin suomalaiskauppoihin tuodut Lidlin pullot kuljetetaan. Päivittäistavarakauppa syyttää ympäristöministeriötä lepsuilusta, koska ministeriö ei ole valvonut Lidlille antamiaan lupaehtoja.

Suuri osa Lidlin myymistä juomista tulee ulkomailta, ja näistä pakkauksista Lidl maksaa pantin vain omassa myymälässään. Ympäristöministeriö antoi tähän luvan sillä ehdolla, että Lidl korvaa suomalaiskauppoihin palautettujen pakkaustensa kuljetuksen kierrätykseen. Tästä ei ole päästy sopuun.

Ympäristöministeri Jouni Backmanin mukaan tavoite on, että Lidl-kauppoihin palautuisi tänä vuonna 80 prosenttia niiden myymistä pulloista ja tölkeistä. Jos tavoite ei täyty, lupa on katkolla. Samalla menisi veroetu, jonka Lidl on saanut lupautuessaan pakkausten kierrättämiseen.

Osa suomalaiskaupoista ei ota Lidlin omia pakkauksia vastaan lainkaan. Kauppojen varastoissa on Osmo Laineen mukaan 100 000 pulloa odottamassa ratkaisua.

Lidlin edustaja ei halunnut kommentoida asiaa.

(MTV3)

Katso myös Pirkko Tammilehdon juttu aiheesta
(Seitsemän uutiset 03.12.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot