Mainos
Mainos

Liedet ja kiukaat aiheuttavat eniten sähköpaloja

Liedet ja sähkökiukaat ovat merkittäviä sähköpalojen aiheuttajia.

Viime vuonna kuolemaan johtavia sähköpaloja oli 17. Liesistä ja kiukaista lähtenyt palo oli syynä kahdeksassa kuolemantapauksessa.

Suomen Pelastusalan Keskusliiton (SPEK) mukaan vuonna 2008 tulipaloissa menehtyi 103 henkilöä. Näistä 17 kuolemantapausta aiheutui sähköpaloista.

Liesi ja sähkökiuas aiheuttivat kumpikin neljän palon syttymisen, televisio ja sähkölämmitin aiheuttivat yhden sähköpalon. Viiden palon syttymissyynä oli muu sähkölaite ja kahden palon sähkölaitteisto.

Jotta sähköpaloilta vältytään, laitteet tulee asentaa asianmukaisesti ja niiden kuntoa ja toimintaa tulee tarkkailla. Laitetta saa käyttää vain siihen tarkoitukseen ja siinä ympäristössä, mihin laite on tarkoitettu, opastaa Suomen Pelastusalan Keskusliitto.

Sähköliedet ovat useissa sähköpaloissa menneet päälle vahingossa tai huolimattomuuden vuoksi. Lisäksi lieden päällä on saattanut olla palavaa materiaalia. Myös sähkökiuas on asennettava asennusohjeiden mukaisesti ja sitä tulee käyttää vain saunan lämmitykseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot