Mainos
Mainos

Lieksalainen pikkupoika kantoi kranaatin repussa kotiin

10-vuotiaalla pojalla oli ollut onnea, sillä suutariksi jääneessä kranaatissa oli yhä räjähdysaineet tallella.

Tapahtumat käynnistyivät eilen kun 10-vuotias lieksalaispoika oli oman kertomansa mukaan löytänyt kranaatin sukeltamalla uimarannan laiturin alta, nostanut sen rannalle ja kuljettanut edelleen repussa kotiin. Tässä vaiheessa perheen äiti oli onneksi puuttunut asiaan ja ilmoittanut hätäkeskukseen.

Paikalle mennyt poliisipartio tunnisti esineen kranaatinheittimen kranaatiksi ja poliisi pyysi puolustusvoimilta virka-apua kranaatin raivaamiseksi. Maasotakoulun raivaajapartio nouti esineen ja hävitti sen myöhemmin.

Kyseessä oli kevyen kranaatinheittimen kranaatti, joka oli jäänyt räjähtämättä eli ns. suutariksi. Vaikka kranaatissa ei ollut enää sytytintä, räjähdysaineet olivat tallella ja esine oli erittäin vaarallinen.

Poliisin arvion mukaan kranaatti on löytynyt maastosta joko puolustusvoimien ampuma-alueelta tai sodanaikaiselta taistelupaikalta ja heitetty myöhemmin syystä tai toisesta laiturin päästä Lieksanjokeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme