Mainos
Mainos

Liettuan Eurooppa-ministeri ajoi maansa EU-jäsenyyttä

Liettuan Eurooppa-ministeri Laima Andrikiene vieraili tänään Helsingissä ajamassa maalleen pikaista pääsyä neuvottelemaan EU-jäsenyydestä. Liettua toivoo edelleen pääsyä ensimmäisten neuvottelijoiden joukkoon, joista on määrä päättää joulukuussa Luxemburgissa.

Suomi taas kannattaa EU-komission esittämää mallia, jonka mukaan ensimmäisten joukossa neuvottelemassa olisi Baltian maista vain Viro. Komission analyysin mukaan Liettua ja Latvia eivät ole vielä kypsiä jäsenyyteen.

Andrikiene tapasi virkaveljensä Ole Norrbackin (r.), eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Markus Aaltosen (sd.) ja suuren valiokunnan puheenjohtajan Erkki Tuomiojan (sd.). Keskusteluissa ei kummankaan osapuolen kanta liikahtanut. Liettua ja naapurimaa Latvia ovat olleet tyytymättömiä Suomen linjaan, sillä Ruotsi ja Tanska taas ovat tukeneet niiden pääsyä "ykkösryhmään".
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme