Mainos
Mainos

Liha maistuu suomalaisille

Lihan kulutuksessa ei ole juuri tapahtunut muutoksia, kertoo Lihatiedotuksen tilaama kysely.

Noin 80 prosenttia suomalaisista pitää lihaa hyvänä ruokana ja syö sitä säännöllisesti. Kyselyn mukaan myös kaikkein myönteisimmin lihaan suhtautuvien määrä on hieman lisääntynyt.

Erityisesti myönteisyys on kasvanut alle 34-vuotiaiden naisten ikäryhmässä. Lihaa syömättömiä on eniten juuri alle 34-vuotiaiden naisten ryhmässä. Heistä joka kymmenes ei syö lihaa lainkaan.

Lihaan melko välinpitämättömästi suhtautuvien määrä on pysynyt ennallaan. Harvoin tai ei koskaan lihaa syö 5 prosenttia vastaajista.

Suomen Gallup Elintarviketieto teki kyselyn 1 247 kuluttajalle lokakuun lopussa 2009. Lihan kulutusta ja lihaan liittyviä mielikuvia on selvitetty 1990-luvun puolivälistä lähtien.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot