Mainos
Mainos

Lihansyönti nousemassa uuteen ennätykseen

Suomalaisten lihansyönti on nousemassa uuteen ennätykseen, käy ilmi TNS Gallupin tekemästä lihabarometrista.

Suomessa on syöty kuluneen vuoden tammi-lokakuun aikana 337,8 miljoonaa kiloa lihaa. Ennuste on, että koko vuoden kulutus nousee yli viime vuoden määrän, joka oli 403,1 miljoonaa kiloa.

– Olemme koko loppuvuoden olleet noin kaksi prosenttia edellä viime vuotta, joten ennätys on lähes varmaa,  kotieläinasiamies Jukka Rantala Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta sanoo.

Eniten on kasvanut broilerin lihan kulutus, sen osuus kokonaiskulutuksesta on noin 100 miljoonaa kiloa. Kaikista lihoista eniten syödään sikaa. Sen osuus on noin puolet kaikista syödyistä lihoista. Nautaa menee noin 70 miljoonaa kiloa vuodessa.

– Yksi kauppias sanoi kerran, että liha myy hyvin, jos se on oikean hintaista, helppo valmistaa ja maistuu hyvältä ja broileri on kaikkea tätä, Rantala selittää broilerin suosiota.

Henkilöä kohden lihan kulutus tulee olemaan noin 78 kiloa vuodessa.

– Se on varsin kohtuullinen määrä, kun vertaillaan muihin länsimaihin. Esimerkiksi Tanskassa ja Saksassa määrä pyörii noin 100 kilon tuntumassa. Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme