Mainos
Mainos

Lihavat hoikkia useammin naimisissa

Tutkimuksen mukaan Suomessa lihavat naiset ovat naimisissa, Tanskassa sinkkuja.

Suomessa lihavat naiset ovat hoikkia useammin naimisissa, mutta Tanskassa he elävät usein naimattomina. Muun muassa tämä erikoinen seikka kävi ilmi Helsingin yliopiston ja Tanskan kansanterveyslaitoksen yhteistutkimuksessa.

Tutkimus toi selvästi esiin, että lihavuus liittyy molemmissa maissa alhaiseen koulutustasoon ja sosiaaliseen asemaan. Yhteys oli Tanskassa kuitenkin suurempi kuin Suomessa. Erityisesti lihavat naiset työskentelivät Tanskassa usein vähemmän arvostetuissa ammateissa tai olivat työttömiä.

Suomalaiset ovat keskimäärin tanskalaisia pulleampia, mutta läskit jakaantuvat tasaisemmin eri sosiaali- ja ammattiryhmille. Tutkimus ei selitä syitä maiden välisiin eroihin.

Tutkijoiden mukaan yksi selitys voisi olla asenteissa, joiden vuoksi lihavien on vaikeampi löytää Tanskassa kumppania ja saada työtä.

Helsingin yliopiston kansanterveystieteen laitoksen ja Tanskan kansanterveyslaitoksen yhteistutkimukseen haastateltiin kaikkiaan noin 9 500 ihmistä vuonna 1994.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme