Mainos
Mainos

Liian rankka työelämä voi haitata muistia

Työelämän koventuneet vaatimukset voivat aiheuttaa muistiongelmia.

Neurologian professorin Anne Remeksen mukaan muistipulmat ovat jo työikäisillä tavallisia, ja niiden taustalta löytyy usein työuupumusta, masennusta ja uniongelmia.

Työntekijöitä piinaavat kiireinen työtahti ja työn toistuvat keskeytykset. Esimerkiksi hälyisät avokonttorit ovat ongelma, jos niissä ei pysty keskittymään työhön.

Joukkoirtisanomiset voivat olla haitallisia niillekin, jotka saavat pitää työnsä.

– Monilla työpaikoilla väkeä vähennetään, mutta työn määrä pysyy samana tai jopa lisääntyy. Siinä herää kysymys, riittääkö kapasiteetti, Remes sanoi Neurologipäivillä Helsingissä perjantaina.

Remeksen mukaan muistisairauksista on puhuttu viime aikoina paljon, mikä on saanut ihmiset tarkkailemaan itseään. Unohtelu voi olla pelottavaa, mutta valtaosalla työikäisistä se ei liity muistisairauteen, vaan esimerkiksi väsymykseen tai masennukseen.

Vain noin 7000 työikäisellä on etenevä muistisairaus, yleisimmin Alzheimerin tauti.

Muistilla on taipumus heiketä jonkin verran iän myötä. Erittäin vaativassa työssä heikkeneminen näkyy nopeasti ja voi herättää huolta. Remes kertoi esimerkin 45-vuotiaasta miehestä, joka epäili itsellään muistisairautta, koska ei pystynyt enää tekemään kolmea asiaa yhtä aikaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot