Mainos
Mainos

Liian suuret ryhmät vaaraksi päiväkodeissa

Kunnallisissa päiväkodeissa lasten ryhmäkoot ovat kasvaneet huolestuttavan suuriksi ja vaaratilanteet ovat yleistyneet. Tätä mieltä on päiväkodeissa työskentelevä henkilökunta terveydenhuoltoalan henkilöstöjärjestön Tehyn tuoreen tutkimuksen mukaan.

Jo joka neljännessä päiväkodissa on enemmän lapsia kuin on hoitopaikkoja.

Tehyn tuoreen tutkimuksen mukaan joka neljänteen päiväkotiin on sijoitettu enemmän lapsia, kuin on hoitopaikkoja. Tilanne pahentui vuoden 1996 jälkeen, kun laki velvoitti kuntia järjestämään hoitopaikat kaikille alle kouluikäisille. Tehyn tutkimuksen mukaan velvoite on täytetty määrällisesti, mutta ei laadullisesti.

Tutkimukseen vastanneiden lastenhoitajien mukaan vaaratilanteita syntyy entistä useammin, koska henkilökuntaa ei ole palkattu lisää, vaikka lasten määrä on lisääntynyt. Ahtaiksi käyneissä tiloissa ja pihoilla sattuu enemmän onnettomuuksia. Kun sijaisia ei palkata esimerkiksi sairaustuuraajiksi, jäljellä oleva henkilökunta ei pysty valvomaan kaikkia lapsia.

Kunnallisessa päivähoidossa on yhteensä noin 220 000 lasta. Luku on kasvanut viiden vuoden kuluessa noin 60 000:lla.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme