Mainos
Mainos

Liikanen: julkista rakentamista voi jo suitsia

Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mielestä julkista rakentamista ei enää tarvita elvytyskeinona samaan tapaan kuin viime vuonna.

- Rakennuspuolella on nyt merkkejä siitä, että yksityinen rakennustoiminta vetää voimakkaammin ja kun näin alkaa tapahtua, silloin ylimääräisten toimien tarve vähenee, Liikanen sanoi MTV:n uutisille esitellessään Suomen talousennustetta.

Vapaa-rahoitteisten asuntojen uudisrakentaminen supistui voimakkaasti viime vuoden alussa, mutta kääntyi vuoden jälkipuoliskolla nousuun. Loka-joulukuussa 2009 aloitettujen asuntojen määrä kaksinkertaistui edellisestä vuodesta.

Suomen Pankin katsauksen mukaan uudisasuntojen tarjonnan lisääntyminen vie kuitenkin aikaa. Se yhdessä matalan korkotason kanssa pitävät huolen siitä, että asuntojen hinnat jatkavat nousuaan lähitulevaisuudessa.

- Heikko työllisyys ja talouskasvn epävarmuus pitänevät asuntojen hintojen nousun kuitenkin maltillisena, Suomen Pankki arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme