Mainos
Mainos

Liikanen: Rahoituskriisin vaikutukset edessä päin

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen pitää rahoituskriisiä edelleen vakavana ongelmana, jonka vaikutukset suomalaisten hyvinvointiin ovat vasta edessä päin.

Vaikka maailman pörsseissä on iloittu pitkästä aikaa kurssien noususta, Liikasen mukaan talouden tilanne on yhä vakava.

- Vieläkään pankkien väliset markkinat eivät ole parantuneet, mikä johtaa siihen että euriborit ovat korkeita, rahoituksen hinta on suuri ja saatavuus vaikeaa. Lievää helpotusta, mutta ohi tämä ei ole, Liikanen kommentoi MTV:n uutisille.

Liikasen mukaan on pidettävä huolta siitä, että pankkien johtajat ja omistajat kantavat osansa riskeistä ja tappioista.

- Jos pankit jäävät pitkäksi aikaa valtion tuen piiriin, se vääristää maiden välistä kilpailua ja helposti syntyy sellainen kuva, että jos ongelmia syntyy tulevaisuudessa, valtio hoitaa aina tappiot ja voitot jäävät yksityisille. Näin ei voi olla, Liikanen painottaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot