Mainos
Mainos

Liikanen: Tiukkuutta vakaussopimuksen noudattamiseen

Suomen Pankin pääjohtajan mukaan EU:n vakaus- ja kasvusopimus on ollut hyväksi sekä unionille että Suomelle.

Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen mielestä EU:n vakaus- ja kasvusopimuksen noudattamiskuria pitäisi tiukentaa, kun itse sopimusta on höllennetty.

Liikasen mielestä muutoksiin ei olisi tarvinnut mennä, mutta on tärkeää, että säännöt ovat edelleen olemassa. Hän painottaa, että sääntöjen tulee koskea tasa-arvoisesti kaikkia jäsenmaita. Erityinen vastuu lankeaa EU-komissiolle, jonka tulee pitää huolta valvonnan johdonmukaisuudesta ja jäsenmaiden yhdenvertaisesta kohtelusta.

Liikanen sanoo, että EU-maiden talouskuria ylläpitävä vakaus- ja kasvusopimus on pohjimmiltaan ollut hyväksi niin EU:lle kuin Suomellekin. Hänen mielestään Suomi ei ole kärsinyt siitä, että osa jäsenmaista on lipsunut budjettialijäämää koskevista säännöksistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot